OSCE yg yg membunuh otak dan Kuliyyah Pharmacy yg thoughtfull

Posted: October 27, 2009 by I-Press in Uncategorized

salam semua.. pada hari ini gue telah menjalani mock-OSCE (mock, tp ade markah ye) utk pertama kali nya.. sungguh payah sampai nak menangis dan dicover dgn gelakkan..haha..saye cadangkan patot ade mock-mock-OSCE supaye kami pelajar tak culture shock sgt.. haha..tp seronok gak td..atleast dapat la blajar latin abb. yg baru wakaka..moral nye study la ubat2 lazim utk penyakit2 lazim dan ketahuilah latin abb. demi mase dpn yg cemerlang.

disebab kan gue antara yg 1st di-OSCE-kan, gue telah dikuarantin kan. tp hari ini, kami telah diberi makan sarapan dan lunch oleh KOP..terimakasih =).  oh..dan bertuah nasib perot gue, gue pose lak dikala KOP menunjukkan kemurahan hati..hehe

oh, pesanan umum, aku harap lebih ramai dari sume batch dpt contribute ttg cerita-ceriti masing2, biar ade variety sket iPRESS ni..tanak la nmpk mcm kitorg (3rd year) je yg conquer.maklom la exco pub info 3rd year (aku bukan exco itu, aku si kucing). so aku sbg salah satu admin mtk lg rmi contribute utk iPRESS ni.

iPRESS ni mcm portal berita la kire, dgn slight-naughty-gossips-humor diselitkan juge, and ianya dr students utk students. contents akan di monitor supaya tak keterlaluan. tp ape2 opinion dan isu2 ttg ipha or KOP in general, and in open-mindedness. just jaga adab n language.

“ketuk-ketuk-kekunci”  -TheSleezyCaT-

Advertisements
Comments
  1. Akma Chan says:

    Wahh, bersyukur lah korg.. Dah ade mock OSCE dah ekk. Seems like KOP had taken considerations of the seniors’ suggestion for mock OSCE. The previous 4 batches didn’t even have such chances. Trus2 OSCE in finals. Bravo to those involved. Hope these bring the future batches lotsa benefits =)

  2. amin says:

    shahir, sem ni mmg xleh buat apa dh. sem dpn kita akan rekrut author ramai2 dr semua year. priority to exam!hoho

  3. aizuddinmn says:

    mencabar betul osce….tp best sebenarnya dpt expose dgn situasi ms kerja nant..harap2 nant ad discussion yg boleh bncg osce kali..next time boleh blaja dr kesilapan..

  4. aiko says:

    cadangan… buat osce tiap2 minggu, xpun sebulan sekali. tp jgn bg markah la

  5. msat says:

    ish…ape pulak mock mock ni. Bukan mock la,, betul betul ni.. Seriously susah. Sampaikan aku terpakse buat lawak, biar tak macam exam..haha

  6. xoxo says:

    sakit doww.. aku tekejut beruk lam bilik dr td.. culture shock.. huawang2.. haha.. dapat 1 markah da bersyukur.. hhaa.. tp bagus.. siap leh terpikir agi, adakah aku layak jadi pharmacist? hemmmm… haha… study for life…

  7. matmin says:

    ak pn rase g2.personally,ak rse bgus bnda ni,br realize kite pnye responsible time keje nnti besar.g mampus lh ak dpt brape osce td,dpt 1 pn kire ok dh.dhlah midsem cm lahanat pharm pract ak.igt dpt gk spruh mark dr osce,bleh gk tlg llus kn ak.ni 1,2 mark pn xpasti,xtau lah final.tp,mmg bgus gk mock ni,biar tau cmne nnti,tme 4th yr,lbh bersedia.haha.well done KOP..

  8. apip says:

    ni kata2 sis jannantun ain dlm comment Fb aku,
    ” Salam… to adik2 sekalian… jgn susah hati pasal osce tu… itula salah satu cabaran utk u all… jgn rasa diri hopeless or not qualified etc.. its too early to say that… Insya Allah when u all get to the real life… you’ll appreciate yourself to be a pharmacist… i used to feel tht at once… now it had changed totally… i believe so do u … Read moreall… so overall i felt u all much more more better than me during my time dulu2… so maknanya u all semua bagus2 belaka… all the best in your journey… :))”
    thanx a lot sis jannatun ain! :))

  9. guitargorenggarang says:

    seems like a pet talk to me.. saje nk sdapkan aty tu.. uhuh..

  10. shahiramin says:

    haha “pep-talk” bukan “pet-talk” ye..

  11. apip says:

    husnu zhan laa ckit o.. aparaaa~

  12. Anonymous says:

    cmner nk mskkan cite kalu xde emel ng pass ? :X

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s