Tête-à-tête

Posted: November 22, 2009 by arcoxia37 in This and That, Uncategorized

Orang : Hai… Lama x jumpe..pekabo ? Sihat ?
Aku : Hoi…sihat ! sihat ! cume mental x brape nak betol sikit… (gelak weng)

Orang : Nape mental x betol ? dah nak giler ke ? porke ????

Aku : Ala kau nie..mcm xtahu je..cuti aku dah nyawa²  ikan daa…dah nak pegi Kuantan.. mentally mmg not very well-prepared la.. waaaaaaaa…..


Orang : Owh..blaja kat Kuantan…Course ape yek ?


Aku : Kesian aku dgn kau nie, aku course ape pon tak tau ! Pharmacy la wey ! ubat tau tak ? haaa… tau lab ? buat ubat dlm lab ! 

Orang : Uix..i thought u ambik course lain…kan dulu ur ambition nak jadi lawyer ? dah terkubur mcm tue ke ur ambition ? (dgn nada perli)


Aku : Nampak gaya mcm tue la…tak ade rezeki nak jadi lawyer kot. hee. mcm x ade rupe seorang lawyer pon…cm x seswai u ! tp xpe…aku jd lawyer dah..LOYAR buruk ! wahahaha.

Orang : Nwy, x silap aku, bapak kau suruh kau amek accountin kan ? yg tue pon ko x minat jgk ?

Aku : Aah..ms aku dah hbs trial spm kot, die suruh aku amek acc..aku mcm wordless. yela, bkn aku minat sgt pon. aku blaja dulu pon sbb bapak aku yg suruh amek. sbb tue aku blaja je. bile dah hbs spm baru aku bgtau bapak aku, aku nak amek course lain. die redha je…die support my decision..

Orang : Kau minat ke pharmacy nie ? nape x amek medic  mcm kakak kau ? jadi doctor baru la GLEMER BEB !

Aku : Byk songeh la kau nie ! bia la die je yg amek medic…byk² dlm family bt pe…sorang cukup la..dah die amek medic, aku amek la pharmacy..tp kan..actually aku x minat pon pharmacy !
aku teramek pharmacy walaupon aku apply pharmacy dulu! lawakkan ? nie sume gara² kakak aku la, dy kate pharmacy xde bnde yg aku takot²kan sgt selama nie..poyo. haa in short, aku amek pharmacy nie sbb dy la ! kalau aku ckp kat bapak aku , aku x minat pharmacy pulak, mampos aku , kne sekeh kepala dgn dy ! wahahah

Orang : Kau x minat , abes tue nape amek jgk ?

Aku : Dah terjebak bai…no turning back ! terpaksa la amek..

Orang : yela kalau x minat, bkn ssh ke nak blaja ?

Aku : I’ll motivate myself..someone told me yg aku nie org yg boleh blja byk benda walaupon benda tue aku x minat. all i need is the blessing from Allah and my family. wait n see la coz i’ve been told that da secret of life is not to do what u like but to like what u do…

Yes, not to do what u like but to like what u do..that’s what i’m doing right now.. To love MORTAR n PESTLE ..

-arcoxia37-

Advertisements
Comments
  1. Mr. Anoni says:

    Keberkatan tu penting. Tepat! Like what we do.

  2. jijidadidy89 says:

    Yezza…tp mcm mn pulak yg bt separuh jalan, last2 tuka course lain….mungkinkah dy tidak dapat keberkatan ? ;0

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s