Jalan2 ke Kl & Penang

Posted: November 28, 2009 by I-Press in Uncategorized

1st of all, ak rasa the main objective of creating this iphapress.wordpress.com successfully being achieved. Based on gosip sket2 (sket2 je kang bahaya lak, tp make sure ada pengajaran la), report activities from each batch yg boleh dikongsi bersama, program/event yg dh berlaku kt uia especially yg relate to ipha dan lain2. Cuma kita nk ramaikan lg penulis2 yg berkaliber. Ipress ni mmg sempoi2 , xmcm website (official).

Sebab tu, kat disclamer ada tulis ‘This blog is a community blog consisting of Pharmacy students of International Islamic University Malaysia. The contents of this community blog do not represent the university’s and kulliyyah’s stand towards any issues raised and discussed. They might be personal views and thus cannot be directly relied as true without further discretion.’ Selain drpd tu, kita nk kumpulkan semua penulis@blogger ipha di saluran yg tepat dan ipress will benefit all IPhA members.

Ok. Berbalik to title of this post, aku nk cite sket psl visit y3 sem1 to KL & Penang. Tempat dituju adalah MVP (Kilang vaccine), PRN & Hospital Penang. Visit ni under 2 subject (biopharmaceutical-elective & pharm. Pract III). 2 subjects, visit serentak. Perghhhh!

Apa yg aku nk cite kat sini, sape2  la yg kena (volunteer atau dipaksa) organize visit under subject, make sure korang check timetable korang (minta ngan k.wan if xdpt yg full). If xdpt check, korang ty course coordinator ada visit ke tak. Jangan sebulan sebelum tarikh visit, students pun bersusah pyh contact sana-sini utk pg visit. Jgn tunggu lecturers ckp ‘next month we’ll have a visit to bla bla bla…. Class rep?? Please arrange bla bla bla…. ‘. Kesian kat class rep. Pelik juga kan, visit under subject tapi students kena organize. Bz wo…. Tak per, empowering students. Dah la kelas 8pg-5pm, celah mana nk curi masa nk setelkan visit2 ni. Last2, terpaksa la organizing committees ni berkorban masa (a.k.a ponteng kelas).heheh.. Tp if dpt plan awal2 contoh 1st week  lg dh start buat keje, rasenyer xperlu nk ponteng kelas dh.

Biopharmaceuticals(previously known as biotechnology apa dh blkg dia, lupa) adalah subject elective y3 sem1, subjek ni kesinambungan biotech core course y2 je sebenarnya. Dr. Taher c.c. 75% y3 amik subject ni. Midsem ari tu ramai dpt tinggi2 wo…. Hahaha..

Pharm. Pract III lak, kitorang kena g PRN (pusat racun negara) kt USM utk tengok drug info. services & hospital penang utk tengok penggunaan ‘perubatan nuklear’.

Budget?? KOP bagi RM10 sorang  utk makan setiap hari. Bersyukur… Thanks KOP!

Transport bas?? Har… ini leceh wo..  korang kena g kt KOM n ….korang… ak xnk cite la. Kontroversi lak. Cuma korang bayangkan 2@3 ari before visit, baru nk confirm bas dpt ke tak. If dpt ok la, if tak dpt??? Nak cancel last minute visit tu?? Pk jgn tak pk…

Kesimpulan : plan awal2 & make sure ty c.c ada kena buat apa2 visit tak ….ahaa….

 

Gmbr yg menjadi kenangan….

Di MVP

Di PRN

Di Jabatan Nuklear, Hospital Penang.

-.Ahaa…

Advertisements
Comments
  1. arcoxia37 says:

    fuyooo p smp penang !
    terbaeklah..
    wugi xp jalan2 padang kota mkn cucuq udang..haha….

  2. ahaa.. says:

    mkn jgk pesemburrrr..haha

  3. shamel says:

    kitorg g la pdg kota. i mean..diorg la. aku sesat ke Queensbay Mall. Baru urban! haha.

  4. arcoxia37 says:

    cmni la..pasemmmbuQQQ ! haha…
    org penang x pggil ‘Queensbay Mall’ k…diorg pggl qb je wahai org urban ;p

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s