Kejadian Pecah Rumah di Mahallah IM6

Posted: December 5, 2009 by I-Press in Uncategorized

I-PRESS melaporkan kejadian pecah rumah, rumah no 10 lorong 6/4 yg dihuni oleh pelajar farmasi tahun 3. Seramai 7 orang menghuni rumah berkenaan. Kejadian tersebut disedari oleh salah seorang penghuni yang pulang awal pada 4/12/2009 jam 230 ptg setelah sekian lama bercuti (22/11/2009) <- cuti semester.

Rumah berkenaan ditinggalkan berkunci, tanpa penghuni bersama-sama rumah jiran/mahallah IM6 iaitu 3 blok bangunan uia (tp xsemua rumah students, ada juga orang luar tinggal di kawasan tu). Mahallah IM6 mempunyai nama ‘mahallah’ tetapi tiada security menjaga kawasan itu sebab tempat tu bkn mahallah (asrama dlm bahasa malaysia). Tidak seperti IM2 di mana ada pondok pengawal 24jam menjaga IM2… IM6 tidak seperti itu…

Penghuni berkenaan atau saksi utama kejadian tersebut melihat keadaan rumah yang bersepah. Lantas, dia mengsyaki akan sesuatu yg tidak elok telah berlaku. Dia cepat-cepat memasuki bilik di tingkat bawah dan melihat locker telah digeledah habis-habisan. Pintu belakang/pintu dapur telah terbuka dan grill yang ada pada pintu belakang telah diumpil sampai patah. Kejadian pecah rumah telah dikenalpasti!

Lantas, dia naik ke tingkat atas dan melihat kesemua 3 bilik yang sepatutnya terkunci tidak terkunci. Tombol pintu sudah tiada kerana dirosakkan oleh pencuri, keadaan bilik sama seperti bilik ditingkat bawah iaitu locker dipecahkan, barang2 digeledah.

Menyedari akan kejadian tersebut, saksi utama bersama seorang rakannya menuju ke uia untuk membuat laporan. Laporan telah dibuat di mahallah, security uia dan polis. Berita tidak dilaporkan kpd I-PRESS disebabkan I-PRESS team sendiri yang menjadi saksi utama. Gambar-gambar kejadian disertakan dibawah :

Malas dh aku tulis..korang sambung sendiri la.hahha….

Barang2 yg hilang :

-komputer desktop 1set berharga RM2800

-laptop berharga RM1000

-tabung syiling berjumlah RM100

*yang lain2 belum dikenalpasti

Semoga menjadi iktibar kepada semua. Pulang bercuti nanti  jgn tingal barang berharga, pastikan semua bilik berkunci. Tak pun ubah seseorang utk menjadi bilik@rumah anda. Jgn biarkan hidup anda dihantui penjenayah….

*I-PRESS bersimpati kpd mangsa yg kehilangan brng yg dihargai. semoga mendpt yg lebih baik…insyaallah

-Ahaaa….

Advertisements
Comments
  1. Anonymous says:

    teruk juga kena rompak tu.takziah kpd mangsa….

  2. arcoxia37 says:

    natijahnya sister wajib ddk dlm ! muktamad !

  3. am says:

    Pulang bercuti tinggalkan Pak Guard!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s