Kezaliman telah berlaku di KOP !!

Posted: December 10, 2009 by arcoxia37 in Uncategorized

Zalim adalah meletakkan sesuatu / perkara bukan pada tempatnya. Lihat gambar di atas , tidakkah anda merasa bahawa penyapu & penyodok itu telah dizalimi ??? Siapakah yg menzalimi penyapu & penyodok itu sekaligus menzalimi ruang legar KOP ????? tidak keterlaluan saya ungkapkan disini bahawa homo sapeins yg meletakkan penyapu & penyodok disitu adalah zalim. Mata-mata I-PRESS akan terus memerhatikan keadaan disekeliling.  Jangan sampai kezaliman penyodok & penyapu itu disedari oleh VVIP atau tetamu2 terhormat yg singgah di KOP, bakal menjatuhkan maruah KOP !!!! Uia pun malu sekali kalau orang luar dtg tengok keadaan mcm tu.

Entri ini bukan untuk menyalahkan mana2 pihak tetapi untuk mengingatkan kepada semua pembaca agar jagalah harta awam i meant mcm penyapu & penyodok tu. kita tak tahu siapa yg buat kerja2 pelik tu. Semoga pihak yg melakukannya tidak lagi mengulanginya. Letaklah ditempat yg betul.

Kesimpulannya, letak barang ditempat yg betul & jgn sesekali melakukan kezaliman.

Pss… Kita tgk penyapu & penyodok masih diletakkan disitu atau tidak esok hari. Sama-sama kita saksikan. Jika masih ada disitu, jaga-jaga tindakan akan diambil !

-arcoxia37-

Advertisements
Comments
  1. Mr. M says:

    betul tu. kekadang diorg (semua la termsk students sendiri) xperasan yg penyapu tu diletakkan sesuka hati je, menyakitkan mata memandang. moga2 esok n hari seterusnya penyapu tu diletakkan tmpt yg sesuai.huhu..

  2. arcoxia37 says:

    tadi ada lagi ! tapi dah pesan kat mak guard. tgk esok ada lagi ke x.. huhu

  3. aizuddinmn says:

    tima ksh i-press( arcoxia) sb membawa isu-isu ni. Bagus2.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s