Cacat cela Pharmily Day

Posted: December 20, 2009 by arcoxia37 in Uncategorized

On behalf of organizing committee, i want to make an apology to all of the participants for every single mistake that we had done to all of u throughout the program.

Registration : Quite ok. Ada yg datang mengikut tentative, ada yg lambat, nsb baik counter registration still open masa   itu. Agak kelam kabut, bile org dtg, pening tgk counter ape tu, sebenarnya ada tampal kat dinding kertas pasal counter registration. Mungkin yg usher student kuantitinya agak sedikit, so kelam kabut. tapi masalah setel. so mintak maaf ye. ;p

Mentor mentee prog : Rasanya tak ade masalah, sume org pun nampak enjoy, di sini objectivenya tercapai, dari tak kenal mentor, jadi kenal. dari x kenal mentees jadi kenal. CONNECTING ALL GENERATIONS TOGETHER done ! yg tak datang, tak dapat la nak kenal kenalan.

Pantai Balok : Transport tiada masalah, bus datang on time. Yg pergi sendiri pun tiada masalah.

  • Registration at Balok, disebabkan ramai tidak hadir, group perlu di rombak. Ada yg dtg pagi, tak datang petang, ada yg datang petang tak datang pagi. Agak kelam kabut jugak. Tapi masalah setel jugak. Janji org enjoy.
  • Makan-makan time, sekali lagi mintak maaf, ayam-ayam mentah sampai lambat, crew catering dah bgtahu org berkenaan, tapi x dapat dtg on time. Makan pun lambat sikit. Sekali lagi mintak maaf sebab komiti2 pun berebut rebut nak makan. haha. sepatutnya beri laluan kepada participants dahulu, nak buat mcm mn, komiti kelaparan tahap dewata, nampak je makanan terus serbu ! haha. sorry for that.
  • Games, asalnya ada 7 games semuanya, tapi disebabkan keadaan cuaca yg kejap ok, kejap x ok, byk games terpaksa di cut. sukaneka pun x dpt dijalankan. sob sob..
  • Tarik tali & treaure hunt ke arah matlamat yg betul iaitu Family Day. Ramai org seronok ! kena jerit kuat2 ‘family’ kat pantai ! hee. tarik tali pun best, rapatkan ukhwah 😉

Sebenarnya kalau buat program ni, agak susah nak dapatkan kerjasama semua. betul kan ? Ni 1st time 1st year buat program yg agak besar la jugak, tapi bile tanya senior2, diorang sendiri mengaku yg ramai tak akan pergi family day. susah sgt ke nak datang ? k2, jgn emo. haha. in short, moral of da story, bile dah jadi senior nanti, insyaAllah 1st year yg sekarang tak akan buat perangai mcm2, kalau adik2 ni buat program cam family day ni, kite sume akan pergi insyaAllah, tak nak la kan kecewakan diorang 😉

sorry pjg sgt entry ni. Peace no war !!

-arcoxia37

Advertisements
Comments
  1. ak nk jd anonymous says:

    u all have done a great program actually. i think the problem is due to the 3 days break (awal muharram). as u all know, most students took this opportunity to go back home. by the way, the organizer had done a great! thanks from your senior.

  2. arcoxia37 says:

    thanks !!
    insyaAllah will be better next time 😉

  3. mmmmm... says:

    usually sepatutnye start sem 1 lagi, tapi mungkin ade halangan yg tak dapat dielakkan. sem 2 ni senior ade planning yg lain, mungkin sebab tu ramai tak dapat datang. Kalau boleh buat sekerat hari jer ok dah, senang sikit nak datang. Last year pun macam tu jugak, buat satu hari tapi sikit sgt yg datang. Tahun 2007 buat separuh hari jer, time tu ramai yg boleh datang n banyk game yg sempat dibuat. yg penting semua org terlibat, takde yg datg saje2 n tak boleh main ape2. Elok buat report atau ape2 record so the next pharmily day (your next jr) knows whats go bad and wrong n may improve the program.

  4. arcoxia37 says:

    sem 1 dulu mmg nk buat dah, tapi disebabkan H1N1, kne tangguh, tgk takwim 19hb je yg ok, yg lain ipha ad prog …
    attendance 160..ok la jugak 😉

  5. senior says:

    btol2..pmily day 2007 rmi jgk yg dtg compare ngn 2008 n 2009..yg kl ni xrmi dtg mybe sbb wt 2 tempat + cuaca yg kejap ujan kejap x + cuti 3 hari..pape pn, enjoy jgk korg nye kl ni..mknn pn sedap! ^^

  6. amin says:

    congrate to y1 sbb berjaya organize family day walaupun ad beberapa halangan seperti hujan yg lebat gilerrr. mungkin juga sbb hujan, ramai yg xdpt dtg. actually boleh je attendance lebih drpd 160 kalau semua org komited. nk kata orang xtau, tipu la plak. promosi 2minggu sblm event + facebook + website + poster + ipress + promotion video + promotion from batch leaders masing2. mungkin utk improvement nnti, kita buat survey to all students sbb2 xdpt dtg,.then, analyze the result.

  7. arcoxia37 says:

    90 dah first year, lagi 60 org seniors. committee lagi ramai dari participants… hehe. preparation untuk pharmily day pun 2 minggu jugak ,sebabkan b4 tu cuti kan. promotion mmg besar besaran. dekat kertas tande sape yg dtg, sape tak tu dah boleh agak ramai yg xleh hadir. ade yg tulis reason yg acceptable, ade yg x leh blah, kte malas nak g la, x best la. belom buat program dah kate x best. naseb bek kitorang x lemah semangat. uhuks.

  8. amin says:

    sabar je la ek. mudah-mudahan dipermudahkan segala2nya2. insyaallah ada keberkatan disebalik apa yg dh berlaku ini. =)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s