IPhA Induction Course Phase 2

Posted: March 1, 2014 by I-Press in Uncategorized

Bismillahirrahmanirrahim..

Salam and Morning, dear Earthlings!! I truly pray for you to be in the pink of health.

ok. Last night, office bearers of IPhA have attended a serious action-packed knowledge-packed Induction course Phase 2 at KOP. As a continuation from the previous happy-go-lucky excitement of Induction course Phase 1 at Tasik Chini, Phase 2 course is more on teaching and sharing matters regarding their field of work.

1654218_10201782905883047_1039520998_n

At 8 pm, the office bearers gathered to learn and share on:

1. how to manage an event

2. to seek sponsors

3. how to do financial reports and documentation..

Zzzz…~~

"Err. Nak mintak tolong vote saya untuk Jubah Tercantik KOP 2014. Boleh..? "

“Err. Nak mintak tolong vote saya untuk Jubah Tercantik KOP 2014. Boleh..? “

"Ko jangan risau Man. Nanti aku vote untuk jubah ko ok..? kata Afif "Tq afif. Terharu aku.."

“Ko jangan risau Man. Nanti aku vote untuk jubah ko ok..? kata Afif
“Tq afif. Terharu aku..”

1620673_10203138546487528_1690101567_n

"Man, ko kene senyum lebar sket. Pastu bagi aku kuih malam ni lebih. Kalau tak muka ko tak masuk blog I-Press." mintak Adib, selaku Head I-Press "Bereh boh.."

“Man, ko kene senyum lebar sket. Pastu bagi aku kuih malam ni lebih. Kalau tak muka ko tak masuk blog I-Press.” mintak Adib, selaku Head I-Press
“Bereh boh..”

zzz~~

zzz~~

"Weyh Budin. Camne nak jadi tough macam kau ek.? Aku busy sangat. Hilang 6 pax aku.." tanya Hayyie "Senang je Yie. Aku guna product Kak Ton je.." balas Budin

Weyh Budin. Camne nak jadi tough macam kau ek.? Aku busy sangat. Hilang 6 pax aku..” tanya Hayyie
“Senang je Yie. Aku guna product Kak Ton je..” balas Budin

"Erk nak tanya. Ko beli product Kak Ton yang mana satu ek..? Yang perisa delima tu ke?

“Erk nak tanya. Ko beli product Kak Ton yang mana satu ek..? Yang perisa delima tu ke?

"Korang kalau nak cari sponsor, bukan kulit muka je kene tebal. Wallet pon nak kene tebal juga nak bayar duit minyak gi jumpa syarikat sponsor nanti.."

“Korang kalau nak cari sponsor, bukan kulit muka je kene tebal. Wallet pon nak kene tebal juga nak bayar duit minyak gi jumpa syarikat sponsor nanti..”

Ergh.. Sapa speaker awal td ek? Macam berkenan la nak buat driver. hehe

Ergh.. Sapa speaker awal td ek? Macam berkenan la nak buat driver. hehe

Makan time!!

Makan time!!

"Weyh. Kiah. Dalam ni ada cekelat Torone tak? Feveret aku la.." tanya Nash "Ada2. Jangan risau. Aku yang beli ni. Torone knofem ada untuk kau.." balas Zakiah

“Weyh. Kiah. Dalam ni ada cekelat Torone tak? Feveret aku la..” tanya Nash
“Ada2. Jangan risau. Aku yang beli ni. Torone knofem ada untuk kau..” balas Zakiah

"Korang kene tau yang baju aku yang paling dalam hall ni. Kalau nak tempah boleh. Aku jual bundle.." promote Hayyie

“Korang kene tau yang baju aku yang paling dalam hall ni. Kalau nak tempah boleh. Aku jual bundle..” promote Hayyie

"Aduh. Ni yang rasa tak best ni. Time aku je gambar mesti blur. Nak merajuk la pahni.."

“Aduh. Ni yang rasa tak best ni. Time aku je gambar mesti blur. Nak merajuk la pahni..”

"Senyum2..!! Masuk blog ni.."kata Hayyie "Ok2.."

“Senyum2..!! Masuk blog ni..”kata Hayyie
“Ok2..”

Pahni, hangpa semua kena ikut apa yg saya bentang ni. Kalau salah kene pulas telinga tau..

Pahni, hangpa semua kena ikut apa yg saya bentang ni. Kalau salah kene pulas telinga tau..

1982117_10203138548527579_984904292_n

Well. It sounds like kind of boring thingy, but they used their precious time to gain this knowledge, so that in future events, things will go smoothly. =)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s