Pharmily Day ’14

Posted: March 3, 2014 by I-Press in Uncategorized

Bismillahirrahmanirrahim..

“WHERE VARIOUS PEOPLE UNITE”

This year’s around of Pharmily Day was held tremendously great at Taman Pertanian, next to IIUM campus. Implementing the concept of Wonderland, the organizer, Rx12 created various ever-existed-in-wonderland clans of creatures, namely Elf, Wizards, Fairy, Troll, Hobbit and Titan.

1970545_626518114086399_1926797714_n

Many creative games were played and enjoined by all the participants, and even the lecturers were very enthusiastic. The morning of the day started with the aerobic session by the physiotherapist from KAHS. Quite funny to actually see and join the real movements and dances by them. After that, the opening ceremony was held as it was officiated by the releasing of pigeon. Later, the real matches begun.

"Apa tengok2..? Orang yang tough2 je yang boleh dapat ni tau x..?" kata Amzar "Bukan ko nangis ke td..?" sampuk Afiq

“Apa tengok2..? Orang yang tough2 je yang boleh dapat ni tau x..?” kata Amzar
“Bukan ko nangis ke td..?” sampuk Afiq

The ELF

The ELF

"Mama2, tengok kitew. Cumey tak kitew jadi wizards..?" katanya dengan nada manja

“Mama2, tengok kitew. Cumey tak kitew jadi wizards..?” katanya dengan nada manja

Makan PADU

Makan PADU

Prof pun sanggup mencemar duli.. bersama SRC Farid dan mantan Presiden IPhA, Nasruto

Prof pun sanggup mencemar duli.. bersama SRC Farid dan mantan Presiden IPhA, Nasruto

1779985_798774703483558_1590014945_n

Gomo Elf Gomo!!

1780801_798771053483923_504442571_n

“Best aku cakap kau Pharmily Day ni..” kata Juren dengan excited-nya

1798428_798771873483841_1920994199_n

“In my country, we used to play this with durian..” gurau bro (xtau nama) tu..

The Fairies..

The Fairies..

"Syed Syahmi tu comel kan Dr..?" usik sister "Awak cakap ni nak kene C4 ke. hehe."? gurau Dr Irna kembali

“Syed Syahmi tu comel kan Dr..?” usik sister
“Awak cakap ni nak kene C4 ke.? hehe.” gurau Dr Irna kembali

"Boleh jadi pemanah negara ni.." monolog Madam Halimah

“Boleh jadi pemanah negara ni..” monolog Madam Halimah

"Awak kene protect saya tau Ashwad. Kalau tak, kuiz awak saya bagi borderline je.. "

“Awak kene protect saya tau Ashwad. Kalau tak, kuiz awak saya bagi borderline je.. “

Serikandi Rx12

Serikandi Rx12

1912118_798770683483960_986692587_n

“Hari ni saya ada jual Magical Bun. Sekali makan terus dapat dean list. Tak percaya, tengok kawan saya kat sebelah. Every semester dia makan. Memanjang DL..” promote Shak

1912329_798769303484098_10748035_n

The Family of Fairies

1921892_798771313483897_656159371_n

“Mak aku tengok ni, malu dia gamaknya.. ” monolog Asyraf

1959238_798774893483539_1384390946_n

“Ni macam saya je yang protect kamu, Asyraf” kata Dr Wan
“Saya pon nak merasa jadi King juge Dr..” balas Asyraf

1959249_798769930150702_892037825_n

The Trolls

1965048_710639245646420_1937545161_n

1970495_710639642313047_1427431500_n

The Hobbits

1972247_798771603483868_1470097892_n

1977374_798767420150953_831214296_n

Avada Kedavra!!!

1981773_798770890150606_685636658_n

1982066_798768586817503_91470200_n

“Hari ni saya ada masak special punya untuk u’olls. Nasi kukus terbaik di Kuantan ni..”

1982225_798773150150380_1982202957_n

“Terbang la dikau wahai sayapku. Aku nak amek bola tu..” kata Abi

20140302_084047

“Yuran RM5 ye. Terima kasih dan enjoy ye..” kata receptionist tu
“Baik ko check duit tu. Manalah tau palsu ke..” pesan bro lagi satu dengan pandangan serious

20140302_084921

Big boss IPhA dan big boss MyPSA

20140302_085236

“Saya rasa sayalah yang paling hensem sekali kat sini..” puji Dr Nik

20140302_085854

20140302_093424

“Hello makcik. Stok air ni dah habes jual dah ni. Saya nak stok tambahan la..” kata Shak

20140302_093431

“Nak beli apa dik..? Hari ni saya cuba jadi model penjual terbaik untuk Pharmily Day..” kata SharNaz

20140302_093505

20140302_093618

“Wat gapo la pok2 ni..?” monolog foreign student tu…

20140302_102514

“Hari ni the White Queen nak bagi hadiah untuk semua. Semuanya untuk rakyat jelata..”

20140302_102755

Apabila dua orang terhensem di Pharmily Day bertemu…

20140302_102816

With the advisor

20140302_102944

“Sapa2 nak belajar buat video, boleh PM saya ye..” promote Farhan

20140302_102959

20140302_103041

“Aku da sihir dalam Nasi Kukus Mama yang korang makan tu. muahaha”

20140302_103143

“Pokcik hari ni jadi penonton je..”

20140302_103728

“Mai2. Epal free. Sekali makan terus Dean List.” promote nenek kebayan ni…

20140302_103809

20140302_110506

“Sapa tiup sayur ni paling jauh, dia menang..” kata Evil Chef
“Aku kene banyak angin macam chef ni, baru boleh menang. hehe” monolog Afif

The day went very tiring-ly. But enjoying ourselves. In all, every clan has its award and ultimately, enjoyment. Highest congratulations to Rx12 as the organizer of the day. You made a very remarkable memories of Pharmily Day. =)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s