Visits to Orphanage at Baitul Husna

Posted: March 18, 2014 by I-Press in Event

On Saturday 16th of March 2014, Welfare Bureau had organized an owesome visit to Baitul Husna which situated at Pantai Batu Hitam, Kuantan. The journey took only 30 minutes from  IIUM Kuantan. They departed at 8.30 a.m and arrived at 9.00 a.m. This journey was accompanied by their advisor, Dr. Kausar. There were soooo many exciting activities that had been conducted with the orphans.

 

IMG-20140317-WA0013 

“Ok adik-adik sekalian, happy tak kami datang melawat ni?”

 

IMG-20140317-WA0011

“Apalah masalah abang ni…”

 

IMG-20140317-WA0016

“Adik, abang ada kuiz Isnin ni. Doakan abang eh.”—Bisik Shahrul

 

IMG-20140317-WA0017

“Ya Allah…aku nak doa macam mana ni…”

 

IMG-20140317-WA0009

“Takpe dik, meh akak ajar adab-adab doa. Kita baca sama-sama ye.”

 

IMG-20140317-WA0020

“Baiklah adik-adik, marilah kita sama-sama mendoakan abang Shahrul dapat jawab kuiz ye…”—Aiman Najwa (Asst. Head Welfare Beureau)

 

IMG-20140317-WA0018

“Ok, jom kita tadah tangan sama-sama…”

 

IMG-20140316-WA0001

“Allahumma baarik lana fiimaa rozaktana……”

 

IMG-20140317-WA0031

“Aku rasa tu bukan doa untuk orang jawab kuiz…..bukan doa makan ke tu?

 

IMG-20140317-WA0036

“Aamiinnn……Terima kasih sebab sudi mendoakan abang dapat jawab kuiz… =)”

 

IMG-20140317-WA0027

Khusyuknya doa…sampai tertutup mata…

 

IMG-20140316-WA0004

“Ok sekarang abang nak tangkap gambar nak buat koleksi sebab ramai yang tolong doakan…”

 

IMG-20140317-WA0000

“Takpe2, tnagkap gambar saya dulu. Saya dah lama ready sampai tertutup mata ni ha..”—Zaki (Head Welfare Beureau)

 

IMG-20140317-WA0010

“Sudahlah abang Shahrul ni. Nak jawab kuiz, kenala study macam saya ni, baru boleh mintak tolong doakan…”

 

IMG-20140316-WA0002

“Apalah yang orang kat dalam tu kecohkan dari tadi…Jomlah keluar main baling-baling belon kat luar ni ha..”

 

IMG-20140317-WA0004

“Aku ada kuiz gak senin ni….tapi aku nak main belon macam budak-budak tu jugak…T_T”

 

IMG-20140317-WA0032

“Dahlah tu Arif, tak padan dengan umur, meh sini tolong cuci kuali ni ha..”

 

IMG-20140317-WA0034

“Baiklah anak-anak, kesimpulan yang kita boleh buat dari gambar-gambar di atas adalah mengenai pentingnya kita berdoa, memohon pertolongan dari Allah dalam setiap apa jua perkara yang kita lakukan. Kita haruslah belajar bersungguh-sungguh mengikut kemampuan, seterusnya berdoa kepadaNya.”

 

IMG-20140317-WA0001

“Baik!!! Terima kasih Dr. Kausar atas nasihat.”

The programme ended at 12.30 p.m. Hope we can meet again in the future. You can visit this link for more information about Baitul Husna. http://baitulhusnabktskl.blogspot.com/

Thank you.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s