Archive for April, 2014

Compilation is COMING!!!

Posted: April 23, 2014 by I-Press in Uncategorized

Bismillahirrahmanirrahim…

GREAT NEWS, PEEPS!!

We bring to you the compilation of past semesters questions for every batch, right from the first year to the third year.

PAST SEMESTERS COMPILATIONS

And you know what is the most pleasure of this compilation??

IT’S FREE AND DOWNLOADABLE~~

#hoyeah

I hope that through this, we manage to get through the remaining quarter of the semester with easy mind and path to answer questions of the current subjects.

amiin..

Now, let’s play study

Bismillahirahmanirrahimm..

Alhamdulillah, Alhamdulillah, Alhamdulillah.

With the blessing from Allah SWT and together with the great effort from the committees, the National Pharmacy Sport Carnival (NPSC) 2014 was successfully organized by IIUM.  11th April 2014 became the witness of this grand event. The opening ceremony was held at OCD. As the organizer, pharmacy students of IIUM really gave their 100% commitment to ensure this big event was successful.

10257517_10203501431439425_7281411005191952546_o

10257300_10203442326361835_7306085532773430337_o

1966064_10203442327681868_8203148524398224992_o 1522810_10203442323681768_5520507775585814660_o (1)

1522810_10203442323681768_5520507775585814660_o

On the morning of 12th April 2014, the war began, “Drop the pestle and get ready for battle”.  A lot of games had been conducted throughout the day.

10275325_10203473872030457_8693615202227410432_o

1932759_10203473886590821_5012169655912857909_o

10257442_10203446238779643_7853320150763506524_o

 Aleng the great!!

10265428_10203500569257871_5175930450943495546_o

gua ckp sama lu kitorg mesti menang..

10257047_10203500613818985_3525921437581468797_o

10014467_10203474426884328_6577346491034321811_o selipar sapa niehhh??

10005864_10203454766392828_1457780944071813550_obasketball team

10009934_10203500609658881_8892193023563015884_o 1,2,3 tarikkk!!

10003644_10203453270475431_1036611586026475858_o 1962131_10203446358702641_6847560289584983716_o

1965591_10203500576618055_3227879403936703950_o

1898909_10203474041754700_3600219664301484356_odah amik ayaq sembahyang ka belom??

1909314_10203454512346477_2136728319870669295_o 1913235_10203453169952918_8107405613902934058_o

1913407_10203453191313452_6209671401381323659_o futsal team sister

1890504_10203446249499911_2049311811773579287_obasketball team

1798890_10203453277355603_6867786532060404577_o

1782324_10203446239899671_8727095755678181524_o

1556487_10203446145337307_47779926267937378_o

 the fifth gold for netball!! keep it up..

1498764_10203453281555708_8612374095418758454_o  futsal team

964216_10203446170177928_377342862958958767_o

bak kata sakinah> goku and his dragonball

981630_10203446120376683_7924516629233486149_o fly nisa, fly nisa

858844_10203500516496552_4555887699429813362_o

735666_10203446148817394_7858877728921292521_o

  Zati legend in da house 🙂

737151_10203500556857561_7635322944832994700_o tok imam kat padang..seronok benar~laju lagi

10005886_10203501494240995_8516025574806713947_o10295033_10203501471840435_2057016599295329631_o 10272534_10203501347557328_6738457107066078222_o 10271424_10203501514841510_8176294052056238129_o 10255078_10203442330481938_909392979208710418_o 10012957_10203501339357123_3750552035534439764_o

10010564_10203501443639730_954908381917412117_o

                                                                                   “Celebrate the Variations in all of us!” –quoted

10255947_839879026027714_5680435756961343030_o

                                                                                      WEEEEEEEEEEEEEE ARE THE CHAMPIONNNN….!!

10271173_10203501407758833_4487249749522311957_o

10264033_10203501421479176_7411368642323771236_o

10001135_10203501433799484_4812147066907103596_o

1980321_10203501495961038_8604919175655084029_o

1548024_10203501507081316_444888112092527805_o

                                                                          hampa sembang apa haih.. jom makann..kata syawal

1072379_10203442324961800_5632019251045425928_o

1507360_10203501466240295_5547423643204488883_o

1507923_627284830694386_6009171195394146085_n

1520674_627230390699830_8791707761554969763_n

1661061_472089182919556_8247514275512546024_n

Thanks to all committes and participants for your commitment.. See you in next NPSC…

Newsletter Issue #2

Posted: April 6, 2014 by I-Press in Uncategorized

Bismillahirrahmanirrahim..

Peace to all.. Hey, want to know what’s the latest and hottest events happening in the Kulliyyah..?

Felling enthusiastic but don’t know where to find such news? Or maybe you were waaaay too late to get updated with the IPhA’s newsletter? No worries. You can always get it here..

newsletter issue 2

So, how’s that? Ever want to get you face in one of the pages of the newsletter? Easy brothers and sisters. Join each and every program held by IPhA and kejar any photographer or me (the blogger) yang ada time tu.. (it works, really!!).

#haha

Anyway, make sure you join all events in the Kulliyyah. See you in the nearest event, National Pharmacy Sports Carnival (NPSC) in our campus. =)

Biah Solehah Campaign

Posted: April 5, 2014 by I-Press in Uncategorized

Bismillahirrahmanirrahim..

I-Care of IPhA had harmoniously organized a campaign named, Biah Solehah Campaign from 31st March until 4th April 2014. The campaign aimed to inculcate a better Islamic environment among the students and lecturers. Talk and exhibition had been set up to spark the spirit of change in us, I would say.

Not just that, a campaign means sort of a preach to others. Vast ways of approach, from signs in the route until peer-ly invitation. The dhuha prayer. The one-meter gap between sisters and brothers. Well, all are done to achieve the goal of the program.

10011200_10152296230902300_1950933422_n

10168082_10152379439147268_1569829291_n

"Aku nak azam la buat benda baik pasni.." kata Tipah "Bagus2. Akhirnya kau berubah. kih3.." monolog Joyah

“Aku nak azam la buat benda baik pasni..” kata Tipah
“Bagus2. Akhirnya kau berubah. kih3..” monolog Joyah

“Sahabat2, saya nak nikah. Mohon doakan ye..” kata Farahi.. #eh #gurauje

"Hangpa semua ni hebat2. Mai sini orang2 yang terpilih je. Maka, kita semua doakanlah untuk Farahi tadi.." seru Tasnim

“Hangpa semua ni hebat2. Mai sini orang2 yang terpilih je. Maka, kita semua doakanlah untuk Farahi tadi..” seru Tasnim

"Please make sure that you follow the guideline of Islam. And also, don't forget to study right for my quiz.." pesan Dr Marwan

“Please make sure that you follow the guideline of Islam. And also, don’t forget to study right for my quiz..” pesan Dr Marwan

"Pa dia yang hangpa tengok2 tu. Macam best je.." tanya Fatin "Takde pape pon. Tengok markah quiz. Skit lagi nak full mark.." balas yang lainnya..

“Pa dia yang hangpa tengok2 tu. Macam best je..” tanya Fatin
“Takde pape pon. Tengok markah quiz. Skit lagi nak full mark..” balas yang lainnya..

1972390_657641104270930_1567819654_n

10171068_657641060937601_451153187_n

"Mai la singgah beli ni.. Murah2 ja. Kalau beli banyak, kira harga pakej student nah.." kata Aini

“Mai la singgah beli ni.. Murah2 ja. Kalau beli banyak, kira harga pakej student nah..” kata Aini

The closing ceremony for this one-week program was held modestly at the foyer of our beloved Kulliyyah. Starting with iftar and tazkirah. For your information, a quiz (tak masuk carry mark pon..haha) was opened to all which was happily done near the musolla.  So, prize giving ceremony held for such cause. And then, there was a launching on “White Day” for every Friday for us all to wear white clothing as recommended by our beloved Prophet. By that, the program ceased.

Solat dulu yuk...

Solat dulu yuk…

Hangpa semua jangan la solat Dhuha time campaign ni je. Mai solat selalu.. Boleh nah. Kalau boleh, saya belanja eskrem. Ok x??

Hangpa semua jangan la solat Dhuha time campaign ni je. Mai solat selalu.. Boleh nah. Kalau boleh, saya belanja eskrem. Ok x??

IMG-20140405-WA0006

"Mana sister lain ek?" tanya Ishmah "Tak ssure la Ishmah. Rasanya saya da buat announcement bilik ke bilik tadi. Mungkin kita kene buat lagi sekali.." balas yang lain

“Mana sister lain ek?” tanya Ishmah
“Tak ssure la Ishmah. Rasanya saya da buat announcement bilik ke bilik tadi. Mungkin kita kene buat lagi sekali..” balas yang lain

"Mike dah elok ke..? Boleh kami start nasyid tak ni.." tanya Faizal "Parah ni.. Kalau mike takleh pakai, kurang la kualiti persembahan ni.." komen Dr Marwan

“Mike dah elok ke..? Boleh kami start nasyid tak ni..” tanya Faizal
“Parah ni.. Kalau mike takleh pakai, kurang la kualiti persembahan ni..” komen Dr Marwan

"Hangpa semua belajaq leklok nah. Jangan pulun main ja. Takmo loqlaq nah.." pesan Farid.. "Depa ingat foreigners macam aku tak paham agaknya.." monolog Dr Marwan

“Hangpa semua belajaq leklok nah. Jangan pulun main ja. Takmo loqlaq nah..” pesan Farid..
“Depa ingat foreigners macam aku tak paham agaknya..” monolog Dr Marwan

"Banyak kali saya habaq kat hangpa semua. Kalau solat tu, biar berjemaah.. Pahala lebih hangpa taw.." pesan Dr Marwan

“Banyak kali saya habaq kat hangpa semua. Kalau solat tu, biar berjemaah.. Pahala lebih hangpa taw..” pesan Dr Marwan

"Eh! Baru nak masuk maghrib ke..? Saya rasa macam dah terminum air tadi.." tanya Najihah "Ayooot Najihah.. Tak tahu.." balas Ashikin "Alamak.." monolog Melati

“Eh! Baru nak masuk maghrib ke..? Saya rasa macam dah terminum air tadi..” tanya Najihah
“Ayooot Najihah.. Tak tahu..” balas Ashikin
“Alamak..” monolog Melati

IMG-20140405-WA0019

IMG-20140405-WA0022

IMG-20140405-WA0023

“Lain macam je lauk ni. Tak nampak macam pakcik cafe KOP buat..” komen Fadi “Ha.. Kalau korang nak tau, kitorang masak kat bilik brothers Rx11 la. Ni resepi turun temurun ni..” balas Asyraf “Erk..” reaksi Arif

IMG-20140405-WA0027

“Haish.. Nape la takdde orang nak datang ke tempat kita ni. Tak laku ke makanan kita ni..” musykil Aizan “Takleh jadi ni. Aku kena buat sesuatu ni..” balas Emira “hmm..” sister yang lain.. 

IMG-20140405-WA0024

“Sedap tak ni..? Kalau sedap nak tempah untuk kenduri nanti..” tanya Sima “Kami memang menyediakan Catering ke rumah orang2 kahwin. Saje part time selain kije Pharmacy..” balas Ainul

Anyway, it was a blessing from Allah that the program flow smoothly. Alhamdulillah. We highly hope that such nature of program would be organized in nearest future. And we pray that what we learnt and practice in this week would be continuously done in our everyday life. InsyaAllah..