MyPSA Public Health Campaign – IIUM Story

Posted: May 14, 2014 by I-Press in Uncategorized

Bismillahirrahmanirrahim…

On behalf of IPhA Pharmacy Society IIUM, we would like to say thanks to MyPSA for orgnizing and collaborating with IPhA IIUM for Public Health Campaign.

1014464_10202754189870207_1423627928396795686_n

1486690_10203585880430597_6077436807258014895_n

“Jom kita jauhi seks bebas..” laung sister2 yang ada…

1609734_10203585885190716_1226260406660111666_n

Semangat semua peserta kempen.. Bagus!!

1610109_10202754236111363_3815678800581054240_n

“Amboi… Ramai betul yang join. Semua kaler merah. Dah macam perhimpunan ape je.. hehe” monolog Nurin (tudung merah)

1901380_10202754175829856_3841722524693279117_n

“Jauhi dadah yang berbahaya ni ye. Kami takpe. Kami pharmacist. Memang keje kami main dengan benda2 ni..” pesan Zakiah

1902811_10203585871070363_4326030914649046594_n

1907988_10203585912951410_3691333688987984199_n

“Abang2 semua kena tahu yang HIV ni da makin meliar.. So, cuab2 la elak dari terlibat ye..” pesan Adibah “Owwww…” respons bro baju hijau

1959225_10202754176269867_3946534962625144096_n

“Mai abang2 adik2.. Kami berkempen untuk HIV awareness, tunjukkan keperihatinan anda…” kata Aiman “Asyik muka dia je yang pegang hailer. Gambar2 kat bawah ni pun nanti muka dia jugak… hmm” monolog Fadi

 

IPhA organised HIV/AIDS Awareness Campaign on 29 April and 3rd May 2014 at Tempatan Fest 6.0 Kuantan Pahang. On 3rd May, the participants of this campaign had public shout out to share with the public about the info and knowledge regarding HIV/AIDS awareness.

10152668_10202754190750229_1421312546436741566_n

“Abang2 semua kalau nak tahu, saya ada jual baarang baik punya untuk kesihaan minda, jasmani dan rohani…” kata Muiz “Apa pulok mamat ni promote ni.. adeyai..” respons Solihin

10154057_10202754178549924_6097920003626610642_n

“Stop the spread of HIV.. Muiz, ko pun stop promote benda2 pelik tu..” jerit sisters pegang sepanduk

10154210_10203585861270118_5924050428430370815_n

“Hoi!! Dah ko ni kenapa datang sini.. Aku suruh duduk rumah jaga budak2 kat rumah…” luah Mokhsen “Tapi saya nak join kempen ni…” balas Nurin perlahan

10154516_10202754219670952_227212198422706412_n

Nasi kukus dulu… pastu sambung kempen balik

10155421_10203585833149415_6349481642726992152_n

Hai… Kamilah gadis pembawa hamper terchantek kat TC ni..

10155451_10202754143029036_3790249968216166797_n

10155457_10202754220750979_4671706528625980843_n

10156147_10202754192270267_1155406925265305468_n

10157146_10203585916871508_6616557194614688397_n

10157226_10202754179829956_8285490595419146757_n

“Don’t share needles with others…” said Ather

10169248_10203585953232417_6505635076416571181_n

10170705_10203585862270143_252164878761339724_n

Doa…

 

We met public and managed to approach approx 400 people explaining to them about HIV/AIDS personally and they signed the petition of supporting HIV/AIDS awareness cause.

 

 

10170707_10202754172109763_3741766063390585840_n

“La.. mana hailer. Aku nak cakap jugak..” rajuk Fadi

10171099_10202754187150139_9096004769397738468_n

10172676_10202754173189790_9148368143318588834_n

“Aiman, ko jangan bagi kat si Fadi tu. Pegang je.. Satgi dia buat nyanyi pulak nanti.. haha” hasut Mokhsen “Bereh~~~” balas Aiman

10173547_10203585850029837_3727679939217049_n

“Kali ni biar aku plak jaga hailer..” kata Mokhsen “Jangan lah gitu Mokhsen.. Kesian aku tengok dia tu..” balas Hazim sambil makan roti

10173800_10203585864190191_6825553028051285179_n

“Comel tak kami…” kata Aiman dan Muiz “Nak cabar kecomelan aku la tu…” balas Zakiah

10175990_10203585858230042_8088029123072626313_n

10176021_10202754178109913_6140152080112663223_n

“Mari2… Jom kita join Faciteam. Daftar dengan saya je. Takyah isi borang. Program konfem best!!” jerit Helmi (baju merah) “Woi2.. Salah kempen la ko ni…” balas Adib

10253996_10203585851589876_4788879916047292026_n

“Hmmm. Merajuk la gini. Takde orang nak bagi aku hailer. Baik ubat hati yang lara ni dengan makan roti.. nyam2!!” kata Fadi

10258871_10203585966312744_4871572614793646751_n

10260001_10203585904831207_1606371080242070845_n

“Pergh!! Aku rasa aku paling katang kat sini.. *bangga*” monolog Solihin bangga

10277746_10203585842589651_7075514881206295703_n

10294425_10203585973072913_2719351329559990135_n

10298667_10203585911151365_2945249920663626272_n

“Boleh tahan jugak abang SRC ni.. Hensem semacam…” jeling sister tudung maroon..

10304871_10203585857310019_5189833187313398659_n

10313436_10203585910191341_7292304403879869037_n

“Banyak kali saya ingatkan, berkempen dengan penuh semangat. Contohi lah aku…” kata Muiz…

10313990_10202754230591225_2486798877042660259_n

“Wahai penduduk TC sekalian, marilah peduli dengan masalah HIV ini…” jerit Muiz

10325559_10202754222751029_4409784577956239662_n

“Udoh2 la muiz.. Takyah nak gebang sangat. Takde la semangat sangat aku tengok…” kata Mokhsen mengusik

10336627_10203585918471548_6347540140160371820_n

“Haish… Sampai ke sini peminat aku rupanya. Apakan daya.. Layan juga la..” kata Acap a.k.a Zayn Malik

10336815_10203585874990461_3261557342867635003_n

10338331_10202754186470122_3887488076024258572_n

We hope that this campaign successfully benefits everyone the participants and the public inshaAllah.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s